Bunjak diže Kraljevčane

Autor:Petar 21. новембар 2015. Poslednja izmena: 21. новембар 2015.
Kako je predsednik Sloge Predrag Petronijević i najavio, u ponedeljak pre podne sa poslom je počeo novi sportski direktor „belih“ Boris Bunjak. Jedini Kraljevčanin sa profi licencom, koji je kao igrač nosio beli dres na nekolioko stotina utakmica, bio i kapiten Sloge gde je i počeo svoju uspešnu trenersku karijeru, vratio se prvoj ljubavi.
Sloga je zaista moja prva ljubav. Decenijama sam bio odsutan, uglavnom radio po inostranstvu, ali sam pratio šta se dešava u klubu moje mladosti, gde sam fudbalski prohodao i sazreo kao čovek. I zasta mi teško pada. I kada sam bio deo Sloge je bilo teško, ali unazad dve, tri decenije Sloga propada, troši teško stečen ugled, reputaciju i tradiciju. Kroz nju je prošlo, protrčalo, mnogo ljudi, predsednika, sponzora, direktora... i svi oni su imali želju da naprave dobar tim, ali niko nije radio da napravi tim i klub. Jednostavno nisam više to mirno mogao da posmatram i prihvatio sam se posla. Zahvalio bih se Peđi Petronijeviću što me se setio i ponudio da radim, tačnije da se vratim u moju Slogu – kaže u prvoj izjavi po preuzimanju dužnosti u Slogi
Boris Bunjak
sportski direktor Sloge.

Čarobnog štapića nema, ali jasni su prvi zadaci prvog operativca Sloge.

U prvom planu je da se na najbolji način jesenji deo sezone privede kraju. Srpska liga traži iskusne igrače, Sloga ih ima, ovaj rang traži i mlade igrače što naš klub ima. Ono što nemamo je ambijent da bi rezultati bili bolji. Radićemo na tome da stvorimo ambijent dostojan Sloge i Kraljeva. Dakle, do kraja jesenjeg dela ćemo odigrati maksimalno angažovano da ne bi smo ušli u probleme i pokvarili plasman. Na zimu ćemo uraditi detaljnu, poštenu i iskrenu analizu i posle toga započeti „perestrojku“. Ona je neophodna i verujem da ćemo imati snage i volje da sve sprovedemo u delo.

Na tom putu potrebna je pomoć svih kojima je bela boja draga?

Apsolutno svi koji su deo sebe ugradili u ovaj klub su dobro došli. Želim da iskažemo poštovanje prema svakom bivšem igraču, treneru, predsedniku, sponzoru, sekretaru... Tek tada možemo očekivati poštovanje za ono što radimo i tek tada će i Sloga biti poštovana. Te stare vrednosti su se u ovom vremenu tranzicije izgubile i naša je obaveza da ih povratimo.

Rešavanje sportskih pitanja ne mogu bez rešavanja onih drugih, važnijih,a u pitanju su finansije i organizacija?

Aktuelni predsednik Sloge je mlad i vrlo ambiciozan čovek. Uradio je veliki deo posla rešavajući nagomilana dugovanja i tako skinuo jedna veliki balast sa leđa Sloge. Do kraja jesenjeg dela sezone verujem da će se rešiti i ostatak tih dugova koji nisu mali, ali su manji u odnosu na prethodne. Vidim da je obavio razgovor sa igračima, predočio situaciju, oni su to razumeli, određene obaveze prema njima se regulišu i to funkcioniše. Nadam se da će ovaj neophodan segment u radu kluba biti na zavidnom nivou i da ćemo moći da izgradimo ambijent o kome sam već pričao – zaključio je Boris Bunjak sportski direktor kraljevačke Sloge.

PRIJATELJI SE JAVLJAJU

Javnost očekuje da će novi sportski direktor Sloge potražiit pomoć sa raznih strana?

Neverovatno, ali odmah pošto se pojavilča vest u medijima da sam se vratio u Slogu, javljaju se prijatelji iz zemlje i inostranstva, čestitaju, nude i pomoć. Naravno, tamo gde to bude bilo moguće iskoristićemo podršku na pravi način – jasan je Bunjak.

BOGATA KARIJERA

Boris Bunjak je rođen 17. novembra 1954. godine. Fudbalsku karijeru je počeo u kraljevačkoj Slogi gde je u tri manadata proveo 20 godina, a kasnije je igrao i za Voždovac, Radnički iz Kragujevca, ljubljansku Olimpiju, Šumadiju iz Aranađelovca i čačanski Borca. Kao trener je počeo u Slogi 1990. godine, a potom je vodio C. zvezdu iz Gnjilana, Javor iz Ivanjice, Radnički iz Niša, da bi 1999. godine postao prvio srpski trener u ruskom šampionatu vodeći Uralan. Bio je trener i Mladog radnika iz Požarevca, skaut u beogradskoj C. zvezdi, trener Hajduka iz Kule, a bogatu karijeru zaokružio je radeći u UAE, Saudijskoj Arabiji, Omanu, Tanzaniji, Mjanmaru i prošle sezone u Kuvajtu, u klubu Al Arabi.

Tandem za Slogino bolje sutra - novi trener Petar Djekić i sportski direktor Boris Bunjak
XS
SM
MD
LG